perjantai 1. helmikuuta 2013

Vihreiden valtuustokoulutus

Juna kulkee taas ja vain viisi minuuttia myöhässä aikataulusta. Olen matkalla Vihreiden sivistysliiton järjestämille koulutuspäiville Vantaalla, Heurekan tiloissa. Viikonlopun aikana minusta pitäisi tulla hullua hurskaampi, mitä tulee Vihreään kuntapolitiikkaan, palvelujen rahoittamisen vaihtoehtoihin, kuntien ilmastopolitiikkaan, avoimuuteen, suhteisiin toisiin valtuustoryhmiin...aikamoinen aivoruuhka varmaan tarjolla, mutta hyvä niin. Tieto lisännee tuskaa, mutta myös varmuutta.

Sivistysliitosta puheen ollen - juuri sen kauttahan Kemin Vihreiden olisi mahdollisuus hakea Kemin kaupungilta puoluetukea. Sellaista todella saa - järjestöavustusta puolueille. Tue määrä riippuu puoleen valtuustopaikoista, sitä saa 2000 € per valtuutettu. Kuulostaako reilulta? Minun mielestäni harvinaisen sananmukaisesti puolueelliselta. Vihreät voisivat hakea tukea, mutta voin luvata, ettei niin tule tapahtumaan. Säästyy sekin raha johonkin tarpeellisempaan. Suuret puolueet, Vasurit etunenässä, kuittaavat kymmenien tuhansien eurojen tuet. Jos valtuutetut saavat jo palkkion kokouksista (joilla voi näppärästi rahoittaa vaikka seuraavien kunnallisvaalien mainonnan) - mihin tarvitaan puoluetukea? Niinpä niin.

Arvelin tehdä aloitteen puoluetukien lakkauttamisesta - tai käyttämisestä johonkin yleishyödylliseen tarkoitukseen. Pelkillä vuotuisilla puoluetuilla palkkaisi vaikkapa sen yhden näyttelijän, joka jotenkin omituisesti on kadonnut teatterin miesvahvuudesta...Oletteko tosiaan panneet merkille, että kymmenen vakituisen näyttelijän sijaan meillä on nyt yhdeksän? Siinäpä toinen asia, jonka suhteen on noustava barrikadeille. Vuosien varrella teatterimme henkilökunta on supistunut vuosi vuodelta tulosvaatimusten vain kasvaessa - nyt olemme jo kipupisteen tuolla puolen, voimiemme rajoilla. Uuden johtajamme ensimmäinen tehtävä onkin panna kova kovaa vasten. Mikäli emme saa lisärahoitusta, mikäli meiltä halutaan koko ajan enemmän vähemmällä, käy kuin siinä mainoksessa jossa halutaan hyvää ja halpaa..molempia ei voi saada.

Tai sitten puoluetuet voisi laittaa Junko-hallin tilalle rakennettavan urheiluhallin tukemiseen. Siinäpä hanke, joka sietäisi saada puoluerajat ylittävää tukea!
Taidankin olla niin ovela, että teen aloitteen puoluetukien siirtämisestä suoraan Junko-hallin puoluejärjestökonsensustueksi...ha haa!

Jaahah, nukkumaanmenoaika.
Palaan asiaan jos toiseenkin.

Uskollisesti teidän,
KH


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti