keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Junkohallista vielä

Vilkaisin juuri blogiani ja piti räpyttää silmiä useammankin kerran. Yli 1500 lukijaa - puolessa päivässä. Olen itse Keski-Suomessa kirjoittamassa näytelmää ja tällainen pörinä on siksi jäänyt huomaamatta.

Ilmeisesti Junkohalli on todella monen kemiläisen - ja lähialuelaisen - kiinnostuksen kohteena. Hyvä niin. Toivottavasti sama mielenkiinto ja aktiivisuus ryydittää meidät kaikki nopeasti eteenpäin kohti viisaita päätöksiä, jotka perustuvat päivitettyyn tietoon.
Eikä haittaisi yhtään, jos tuo aktiivisuus kanavoituisi sen myötä myös muihin seutukuntamme ja yhteisömme aidosti huolestuttaviin epäkohtiin. Veitsiluoto vähentää väkeä, Kemin työttömyysaste on jo ennestään korkea - saammeko kemiläisen työllistämismallin kukoistukseen? Kuinka tavoitamme ne nuoret, joita mikäänlainen liikunta ei kiinnosta, jotka ovat syrjäytyneet tai joille on vaarana käydä niin? Entä vanhukset - Kemin väestöpohja vanhenee koko ajan, mitä tehdään? Ja joko nyt uskallamme puhua kuntaliitoksista, koska jopa sitä kautta saisimme enemmän kaikupohjaa - no, vaikkapa Junkohallin rahoitukseen...
Korjasin jo aiempaa blogaustani sen verran, että FC-88 ei sentään ole Kemin suurin jalkapalloseura,vaikka merkittävä onkin. Ikäläisen Jukalle kiitos tiedoista.

Oikeastaan halusin vähän avata sitä infoa, jota ennen valtuuston kokousta sain vaihtoehtoisista mahdollisuuksista.
Kemin kaupunki on siis valmistellut liikuntapalveluiden kehittämiseen liittyvää esiselvityshanketta yhdessä Lapin yliopiston kanssa. Hankkeen tavoitteena on kaupungin liikuntapalveluiden kokonaisvaltainen tarkastelu ja kehittäminen. Saadun tuloksen pohjalta valmistellaan EU:n uudelle ohjelmakaudelle hankekokonaisuus, joka muodostuu investointiosiosta (tuki 50 %) ja kehittämisosiosta (tuki 80 %). Tämä siis nostaisi investointisummaa melkoisesti ja mahdollistaisi suuremmat suunnitelmat.
Selvitetään myös oy:n perustamista, joka vastaisi kaikkien liikuntapaikkojen ja tilojen toiminnasta ja ylläpidosta, selkeyttäen nykyistä kuviota. Liikuntapalvelut yhtenäistyisivät, kun olemassaolevat yhtiöt yhdistettäisiin ja toimintaan suunnattava rahoitus keskittyisi yhden sopimuksen piiriin, joka sisältäisi myös toimintaa ohjaavia ja kehittäviä elementtejä.
Jungon alueen kokonaisvaltainen kehittäminen - terveysliikuntapalvelut, tutkimus-, koulutus- sekä yritystoiminnan mahdollisuudet ovat EU-rahoitukselle otollisia. Jos tätä rahoitusta ei kuitenkaan näyttäisi tulevan, uusi yhtiö käyttäisi lainatakausta uuden jalkapallo(monitoimi)hallin rakentamiseen.
Näin halli olisi valmis syksyllä 2014.

Näin lyhyesti sitä suunnitelmaa, joka on vireillä. Minusta se kuulostaa liian houkuttelevalta hylättäväksi.

Enempää en osaa vielä kertoa, mutta niin teen, kun olen itse asiassa viisaampi.
En kuitenkaan käyttäisi itseäni tässä asiassa tiedonlähteenä, vaan niitä toimijoita ja valtuutettuja - sekä virkamiehiä- jotka ovat asian kanssa faktisesti tekemisissä.

Kiitoksia laajasta mielenkiinnosta. Tehdään parhaamme, enempään ei voi pystyä!

Teidän, Kimmo H


P.S. Pakko on kommentoida tuota omaa loppulausettani perheemme motolla: Parhaamme yritämme ja mihinkään se ei riitä :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti